Heerlijck Vrij Kinder Spel

Om het Heerlijck Vrij aanbod ook bij scholieren onder de aandacht te brengen zal er een Gemert-Bakel Heerlijck Vrij Kinder Spel worden ontwikkeld, wat wordt verspreid onder (een groot deel van) de ongeveer 3.200 basisscholieren in de gemeente. Dit spel, de vervanger van een kwartetspel waar in eerste instantie aan werd gedacht, zal in het conceptidee bestaan uit een soort van schatkaart en een KinderUitGids. Spelenderwijs leren kinderen over het aanbod in hun directe leefomgeving.

Conceptidee: Kinderen leren in eerste instantie over de locatie van diverse toeristisch recreatieve attracties en ondernemers, en cultuurhistorische informatie, aan de hand een schatkaart, GPS en internet. Vervolgens gaan kinderen klassikaal werken aan een eigen KinderUitGids van Gemert-Bakel, onder andere door locaties te bezoeken.

Het initiatief wordt gesteund door Zicht Primair Onderwijs en Stichting Platoo, samen verantwoordelijk voor 13 van de 14 Gemert-Bakelse basisscholen. Hiermee is een samenwerking opgezet om het plan verder uit te werken en te distribueren. Want het werkt alleen wanneer het ook daadwerkelijk in de lessen aan bod komt.

Het spel zal een educatief karakter hebben maar biedt tegelijk ook mogelijkheden voor bedrijven, die basisscholieren als doelgroep hebben, om zich op een leuke manier te presenteren. Daar zal een stukje financiering vandaan komen.